Mäenlaskua Lavankalliolla

Mäntlahden vanhan tanssilavan kallio on ollut niin mäntlahtelaisten kuin naapurikyläläistenkin suosittu mäenlaskupaikka talvisin. Muistan kuinka omat lapseni Rakilassa asuessamme kävivät 1990-luvulla pulkkineen ja rattikelkkoineen Lavankalliolla laskemassa mäkeä. Eväänä oli pullo lämmintä kaakaota ja voileipää. Ja hauskaa oli.

Mäenlaskun riemua v. 2009. Kuva Herman Poelman

Mäenlaskun riemua v. 2009. Kuva Herman Poelman

Mäkelän Mari ja Ojalan Seppo järjestivät 2000-luvun vaihteessa useana vuonna Laskiaistapahtuman Lavankalliolla. Paikalle saapui runsaasti väkeä sekä lapsia että aikuisia. Mäenlaskun lomassa Mari tarjosi leipomiaan herkullisia laskiaispullia, joiden täytteenä oli kermaa ja hillo. Juomana oli mehua, kaakaota tai kahvia.

Vastaa

Your email address will not be published.

*

code