Nyt se alkaa!

Tukholma/Stockholm

Tukholma- Scandinavian pääkaupunki. Näin lukee linja-autossa kun kulkee Arlandan lentokentältä Tukholman keskustaan. Asiasta voi olla monta mieltä, mutta voin sanoa että Tukholma on kaunis, monipuolinen ja antoisa kaupunki. Täällä on hyvät yleisliikenneyhteydet, kauniita puistoja ja vanhoja rakennuksia. Ketju-kaupat niin kuin Ica, COOP ja Willy:s myyvät niin paikallista kuin ekoloogista ruokaa ja kierrätysjärjestelmään on hyvin panostettu. Ihmiset puhuvat sujuvaa englantia, vaikkakin suosivat ruotsia, ja monissa kauppatuotteiden etiketeissä teksti on niin ruotsiksi kuin suomeksi.

Tukholmassa on aktiivinen suomalais-opiskelijaryhmä nimeltään Tukholman Suomalaiset Opiskelijat (TSO). Sosiaalimedian Facebook:in kautta he ilmoittavat Tervetuliaisjuhlista, Itsenäisyysgaaloista sekä saunailloista. Sivu toimii myös online platform:ina jossa suomalaiset opiskelijat Tukholmassa vaihtavat tietoa ja ajatuksia. Muuten Tukholmassa ei kummemmin opiskelijaelämää ole, ainakaan verrattuna Uppsalaan tai Lundiin, mutta asia ei minua paljon haittaa. Olen miltei joka päivä yliopiston kirjastossa, missä huokailen samaan tahtiin muiden opiskelijoiden kanssa samalla kun tuijotan unelmoiden ulos ikkunasta. Myös kahvi- sekä lounastauoilla ystävien kanssa saan kokea kuuluvuutta opiskelijaelämään. Silloin rupatellaan, murehditaan, nauretaan ja tuetaan toisiamme ja siten nämä hetket usein kruunaavat päiväni.

Tällä hetkellä kun katson ulos yliopiston kirjaston ikkunasta näen valkoisen puistomaisema sekä yliopiston erivärisiä rakennuksia. On aika herätä ja siirtyä taas opiskelun pariin; missiona on saada gradun kirjoittamisprosessin käyntiin. Tänään aikaa olisi klo 21.00 asti, mutta onneksi huomenna on taas uusi päivä. Ei kun aloittamaan!

Sanna

Yksi kommentti: “Nyt se alkaa!

  1. Ihan meinaa kateus iskeä, kun lukee sun tekstiä. Opiskeluaika oli ihanaa aikaa, kun sitä jälkeenpäin ajattelee. Tsemppiä opiskeluun!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

code