Tre Kronor – Suomi

Parisen viikkoa sitten olin Tukholman Globenissa kannustamassa Suomea Tre Kronor jääkiekko ottelussa. Menomatkalla tunnelbanassa (metrossa) näin paljon Ruotsin kannustajia sinisineen ja keltaisineen paitoineen ja huiveineen. Onneksi kuulin myös suomen kieltä, tarkoittaen sitä että meitä olikin isompi jengi menossa kannustamaan Suomea voittoon!

Kun saavuimme Globeniin halusin ostaa Suomen lipun kannustuksen merkeissä, ja yksi katumyyjä myi niitä metropysäkin ulkopuolella. Tiedustelin ruotsiksi paljon Ruotsin ja Ruomen liput maksavat johon hän vastasi, ”svensk 30kronor och finsk 40kronor” (Ruotsin lippu 30kr ja Suomen lippu 40kr). Suomen lippu maksoi siis enemmän kun Ruotsin ja kun tiedustelin miksi, mies alkoi epäröimään ja myi minulle Suomen lipun 30 kruunulla. Olikin ovela kaveri!

Kun saimme liput käteen sekä maan värit maalattua naamaan menimme sisään etsimään istumapaikat. Aikaisemmin en ole Globenissa käynyt, mutta voin sanoa että jos on korkeapaikan kammo, sijoita hieman enemmän lippuun, koska halvimmat paikat taitavat löytyä enimmäkseen ylimmiltä kerroksilta. Minua ei korkeus haitannut ja fiilis oli mahtava kun näki kentän kokonaisuudessaan sekä muut moniväriset kannustajat.

Tre Kronor - Suomi

Tre Kronor – Suomi

Peli oli jännittävä, vaikka en kaikkia sääntöjä muistanutkaan. Ihmiset kannustivat innokkaasti, niin ruotsalaiset kuin suomalaiset, ja taustamusiikki sai ihmiset taputtamaan ja hyvälle tuulelle. Vaikka Suomi teki ensimmäisen maalin ja pelasi monien mielestä paremmin kuin Ruotsin joukkue (ainakin ystäväni sanoivat näin), peli päättyi 3-2 Tre Kronorille. Oli kuitenkin hauska päivä ja oli kiva nähdä pitkästä aikaa niin monta suomalaista yhdessä paikassa!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

code