Hirvisoppa Toivolassa 29.10

Mäntlahden kylän ja Erämiesten yhteinen hirvisoppa nautittiin runsaan sadan hengen voimin. Keiton loihtija Veli ”Velkka” Myyryläinen oli aloittanut keiton ja lihaliemen teon jo torstaina ja soppa-aamuna Velkan lisäksi kokoontui muu keittoryhmä. Lauantain aamuna Toivolaan saapuivat  myös emännät, jotka huolehtivat sopan tarjoiluista ja Toivolan järjestelyistä. Soppa maistun Mäntlalhden ja naapurikylien väelle. Kunniavieraana ja entisenä mäntlahtisena Lommin Jorma oli myös mukana. Jorma on ollut paloittelemassa hirviä 1960-luvulta lukien ja jäätyään leikkuuhommista osittaiselle vanhuuseläkkeelle, hoitaa Jorma vain mäntlahden hirvien paloittelun. Ensi vuoden hirvijahtiin antoi Jorma vielä muistuksen nylkijöille: ”hirven lavat pitää avata selkarankaan asti, jotta lapa pääsee retkahtamaan. Kiitos talkooväelle ja sopansyöjille.