Seurantalo Toivola

Seurantalo Toivola:

Toivola on rakennettu 1891 Elias Skipparin puusepän verstaaksi ja asunnoksi.
Mäntlahden Rannanpojat ry osti talon vuonna 1918 Skipparilta seurantaloksi.
Toivola on edelleen Mäntlahden Rannanpoikien omistuksessa.

Toivolan seurantalo koostuu salista + näyttämöstä, puffetista + keittiöstä sekä eteisestä (mm. Wc-tilat).  Seurantalon saliin sopii n. 70 henkeä.  Toivolan pihassa on parkkipaikat 40 autolle. Toivola sijaitsee Mäntlahden kylän länsilaidalla ns. Seppälänmäellä os. Museotie 820. Toivola on rauhallisessa pelto-metsämaisessa ja vain 150 metriä Hamina-Virojoki tiestä (Vanha tie). 

Seurantalon yhteyteen rakennettiin 2000-luvun alussa katettu terassi. Vuosina 2021-2023 Toivolaan ja sen terassiin on liitetty n. 160 m2:n patio sekä 26 m2:n pihakeittiö. 

Toivolan pihapiirissä on MRP:n ja Mäntlahden Erämiesten yhteishankkeena vuosina 2012-14 toteutettu 60 m2:n monitoimitila. Monitoimitilassa on riistaeläinten käsittelytilat (nylky,kylmiö, paloittelu), sosiaali- ja taukotilat sekä varasto. 

 

Seurantalo Toivola on myös kokous- ja juhlatalo.

Toivola soveltuu monenlaisiin tilaisuuksiin mm. kyläjuhlat, syntymäpäivät, konsertit ja kokoukset. Toivolan sali sopii niin kokoustilaksi kuin syntymäpäivien viettoon. Salin näyttämö mahdollistaa erilaiset esitykset esim, pienen orkesterin. Salissa on myös videotykki. Tilaisuuksien huollon mahdollistavat seurantalon keittiö- ja puffettitilat. Keittiössä on sähköhella, astianpesukone, jääkaappi ja pakastin. Keittiö on uusittu 2018.

Kesäaikaan Toivolan katettu ulkoterassi, n. 160 m2:n patio ja pihakeittiö (26 m2) sekä laaja piha-alue mahdollistaa juhlinnan myös ulkona.

Pihakeittiössä on kaasugrilli, paella-grilli, jääkaappi, sähköhella, tiskipöytä ja lasku- ja hyllytilaa. Pihakeittiössä on ns. kesävesi ja lämminvesivaraaja. 

Seurantalo Toivolan tilapäinen käyttö:

Kokous: 40 €

Juhlatilaisuus: jäsenet 115 €, muut 150 €,lisävuorokausi jäsenet 50 €, muut 60 €. 

Tilaisuuksien järjestäjien on mahdollisuus hyödyntää Toivolan tienhaarassa olevaa 2-puoleista  A3 infotaulua, johon voi laittaa laminoidun mainoksen tai liimata mainoksen max 3 mm:n pahville. 

Kuvia Toivolasta, Drone-kuva Harry Högnappa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seurantalo Toivola on  esillä Kymenlaakson kylätalot esitteessä:

xkymenlaakson_kylatalot_lowres_issuu