Hirvisopat Toivolassa

“Olipa  hyvää soppaa!” kiitteli väki Toivolassa, kun perinteistä tapahtumaa vietettiin Toivolassa. Väkeä oli runsaasta ja kaakkolaiseen tapaan salista kaikui melkoinen nauru ja puheenporina. Eikä tämäkään tapahtuma toiminut ilman talkooväkeä. Sopan keitto aloitettiin lihojen osalta jo perjantai-iltana ja launatai-aamuna klo 9 oli keittoporukka valmiina. Samoin keittiön puolella touhuttiin ja sopan lisäksi tarjoiltiin niin kakkua kuin kahvia.  Tilaisuuden kunniavieras oli lihamies Jorma Lommi, joka on n. 70 vuotta ollut riistaväen apuna, ja tänäkin vuonna Mäntlahdessa. Lihanleikkuun lisäksi Jorma taitaa jutun kerronnan. Muutama vuosi sitten olin Jorman opissa, kun Jorma näytti minulle lihanleikkuuta. Opetustuokion jälkeen vasta tuntui hellältä, ei puukkojen, vaan Jorman juttujen takia.  Kiitos talkooväelle ja tapahtumaan osallistuneille.