Kevätjuhla, eikun Vappujuhla Mattolaiturilla

Hieno kevätsää houkutti runsaasti väkeä Mattolaiturille, perinteiseen Vappujuhlaan. Mattolaiturin puitteet olivat parantuneet, Haminan kaupungin toimittaessa paikalle upeat penkit ja säänkestävän grillin. Väki grillasi makkaroita/muita grilliherkkuja ja juhlan kunniaksi avautui porejuomien korkkeja. Sään salliessa mahdollistui  myös naamioteatteriesitys, joka toi tilaisuuteen historian havinaa. Nimittäin naamioteatterista ja teatterikokeiluista on aikoinaan syntynyt teatteriryhmä Marmutit, joka Risto Muurmanin johdolla, vuosina 2010-2018, loi yhdeksän Mäntlahti-aiheista näytelmää, joita esitettiin Toivolassa ja Kuorsalon seurantalolla.  Naamioteatteriesitys oli mielenkiintoinen, pienillä puitteilla luotu jännittävä 5-minuutin kokonaisuus, joka sai puheensorinan vaikenemaan. 

Ja sitten ei muita esteitä hiljaisuudelle ollutkaan ja mitä tärkeintä, väki pääsi juttelemaan ja tapaamaan kyläläisiä.  

Kiitokset järjestäjille, naamioteatterilaisille ja paikalle saapuneelle väelle. Kuvat Susanna Korpela