Kamarimusiikki saapui Toivolaan: Kaakon Kamarimusiikin “Pieni Iltasoitto” 4.7.2023 Toivolassa

Kamarimusiikki saapui Toivolaan

Mäntlahden Rannanpoikien Toivolassa on viime vuosina ollut monenlaista tapahtumaa: näytelmiä, luentoja ja musiikkiesityksiä, mutta ei kamarimusiikkia. Tiistai-iltana tämäkin puute saatiin korjattua, kun Kaakon Kamarimusiikin ”Pieni Iltasoitto” saapui Toivolaan. Konsertti piti järjestämän Toivolan uudella patiolla, mutta tuulisen sään myötä päädyttiin sisätiloihin. jonne lähes sata osallistujaa (esiintyjät ja yleisö) saatiin mahdutettua, osan jäädessä porstuan puolelle. Illan soitannat käynnistivät Miehikkälässä järjestetyn musakurssin esityksillä. Soittajien soittimina oli ukulelet, viulut, sellot ja haitarit.  Musakurssilaiset esittivät kansan- ja tanssimusiikkia ja ohjelmistossa oli mm. Tuusulan polkka ja tango ”La Cumparsita”.  Yleisöstä pyydettiin myös Mäntlahden jenkkaa. Jenkka lienee ohjelmistossa ensi vuonna.  Musakursseja on järjestetty jo 1990-luvulta lähtien kaikenikäisille soittajille, jotka haluavat kartuttaa ohjelmistoaan ja yhteissoittotaitoaan.

Illan päätti varsinainen Pieni Iltasoitto, jolloin Tuomas Ylisen sellon mestarikurssilaiset Ruusu Heikkilä ja Selja Hakamies esiintyivät kamarimusiikkiohjelmallaan. Nuoria sellistejä säesti pianisti Liisa Malmivaara. Ruusu Heikkilä ja Seija Hakamies ovat kumpikin nuoria taitureita, joista varmasti tulevaisuudessa kuullaan. Kaakon Kamarimusiikissa on järjestetty mestarikursseja vuodesta 2015 lähtien viulun, sellon ja fagotinsoiton opiskelijoille. Tänä vuonna on ollut sellon mestarikurssi.

Esiintyjät ottivat yleisönsä, niin musa- kuin mestarikurssilaiset. Kiitos esiintyjille ja taustajoukoille hienosta hyvän mielen konsertista ja kiitos yleisön huikaisevan lämpimästä vastaanotosta.    

 

Musakurssilaiset 

Ruusu Heikkilä

Selja Hakamies