Kaislanniitto – Mäntlahden osakaskunta ja Väylävirasto

6 – 7 heinäkuuta leikkasi kaislanniittokone kaisloja, ärviää ja ahvenheinää. Niitto tapahtui pääosin Mäntlahden Kylänlahden väylällä aina Kirvessalmen ulkopuolelle. Kirvesnsalmen lisäksi niittoa tehtiin Kirvessalmen itäpuolen salmessa ja Santasenperästä Kivisalmen satamaan. Koska niitolla parannetaan veneväylää, osallistuu Väylävirasto kustannuksiin.

Vaikka väylä on saatu kuntoon,  kasvaa etenkin ahvenheinää väylän (Mäntlahti – Kirvessalmi) molemmin puolin aina Halssin pohjoiskärjen tasalle. Väylän sivuilla ei ole kiviä pl. Lahdenkivi, joka on Uuden venlaiturin ja Nuottasaaren pohjoispuolella. Jos veneilijöillä olisi rohkeutta ajaa 5 – 20 metriä merimerkkien ulkopuolelta, saataisiin ahvenvitalauttoja mahdollisesti hajoitettua. Tämä tietysti kipparin omalla vastuulla. 

  Kuva Kirvessalmesta, taustalla näkyy Ruonaan saari.