Turvallisuus rannikkokylissä-ilta kokosi väen Toivolaan ke 25.10. Kyläillan kooste uudessa Reimarissa.

 

Arjen turvallisuus -kyläkiertue pysähtyi Mäntlahden Toivolassa lokakuun lopulla. Paikalla oli kaupunginjohtaja ja turvallisuus- ja osallisuuspuolen viranhaltijoita sekä lisäksi Kymenlaakson Kylät ry:n edustajia. Myös vesihuolto-osuuskunta sekä pelastustoimen, merivartioston ja meripelastusyhdistyksen edustajia oli paikalla.

Illan aikana keskustelu polveili kovan turvallisuuden asioista pehmeämpään turvallisuuteen eli siihen, miten yhteisönä voitaisiin varautua ja vaikuttaa kyläläisten turvallisuuden tunteeseen.

Yhteisön rooli viranomaisen tukena, kylätalon varustelu, valokuitu ja viestintä puhututtivat. Myös vesihuoltoosuuskunnan esitys varautumisesta heidän näkökulmastaan aiheutti paljon keskustelua.

Kyläturvallisuustyötä jatkettaneen rannikkokylien kanssa mm. kyläturvallisuuskyselyn muodossa, joka on tarkoitus toteuttaa alkuvuodesta 2024.

Muistio materiaaleineen on toimitettu osallistujille ja ne voi myös saada pyytämällä: elina.seppanen(at)kymenlaaksonkylat.fi

Tästä linkistä voi lukea REIMARINn koosteen illan kulusta.

Tästä linkistä Mäntlahden vesihuolto-osk:n esitys

Kylässä Haminassa -kyläkiertue teemalla Arjen turvallisuus jatkuu helmikuussa 2024! Tavoitteena on yhdessä kaupunginjohdon kanssa kiertää kaikki Haminan toiminnalliset kylät.